Hartekracht
Coaching en Vitaliteit
bloesemremedies

De oorspronkelijke Bloesemremedies, (de Bachremedies) zijn ontdekt en gemaakt door Dr Edward Bach (1886 – 1936). In de tijd dat Bach deze remedies maakte waren we minder bewust dan in deze tijd waarin we de overgang naar het aquariustijdperk doormaken. Dit kenmerkt zich door een brede bewustzijnsverruiming. De Bachremedies werken op duidelijk aanwijsbare angsten, blokkades en emoties. Iedere remedie werkt op een specifieke, emotioneel mentale kwestie.

De remedies die nu gemaakt worden, werken breder omdat ze werken op de nieuwe tijdsthema’s. Deze remedies zijn verfijnder, je kunt daardoor directer een specifiek probleem aanpakken. Ik werk onder andere met de volgende remedies:
·         Bloesemremedies Nederland
·         Starlight on Earth Synergies
·         FES Californische Bloesemremedies
·         De Afrikaanse Platbos remedies
·         Enkele zelfgemaakte remedies
 
Deze remedies worden gemaakt door de levenskracht van de plant in water “op te vangen”.
Bloesemremedies bevatten een vormend, etherisch beeld van de plant. Dit vertegenwoordigt een archetypisch patroon dat correspondeert met menselijke persoonlijkheidskenmerken, emoties, zienswijzen en levenslessen. Ze helpen ons bewustzijn te versterken en blokkades te transformeren tot de volle ontplooiing van onze mogelijkheden.
 
Ze kunnen onder andere worden ingezet bij:
·         Pijn
·         Ziekte
·         Overlijden en rouwverwerking
·         Angsten
·         Overgangskwalen
·         Thema’s op zelfvertrouwen en zelfbewustzijn
·         ADHD
·         etc
 
Op het moment dat je bloesemremedies gaat gebruiken, verandert alles om je heen omdat je zelf verandert. Zo binnen zo buiten.
Bloesemremedies werken op een universele manier. Iedere plant is een specifieke uitdrukking van de eenheid, het hogere of het goddelijke. Iedere plant bezit een vaste structuur, deze is universeel en komt overal ter wereld tot uitdrukking. Planten en bomen bestaan dus uit unieke universele energie.
 
Hoe gebruik je bloesemremedies
De doseerremedie gebruik je enkele malen per dag door 4 druppels onder de tong te druppelen. Het liefst op die momenten dat je er het meest ontvankelijk voor bent zoals direct na het ontwaken en op momenten van rust zoals vlak voor een maaltijd.
Indien de klachten heftig zijn, fysiek of emotioneel, neem je het stockflesje in de hand om te voelen wat het met je doet. Zo nodig druppel je een paar druppels direct uit het stockflesje op de plaats waar de klacht zit of neem je een paar druppels uit de stock onder de tong.