Hartekracht
Coaching en Vitaliteit
nr 17 Manganum sulfuricum
nr 17 Manganum sulfuricum
Manganum sulfuricum (17)

Karakter:
zenuwzwakte, slecht geheugen en is goed voor het concentratievermogen, vooral wanneer je overwerkt bent. Vermoeid, uitgeput, met behoefte aan geestelijke rust. Energie tekort. Bij verstoringen van de persoonlijkheid (manisch depressief). Stabiliseert het immuunsysteem. Wordt vaak samen, in de halve dosis, met ferrum phosphoricum (nr. 3) gegeven.

Informatie uit nieuw onderzoek: Het ontbreken van mangaan bij vrouwtjes van ongeacht welke diersoort en bij vrouwen, leidt er vaak toe dat de vrouw(tjes) de baby zal verstoten. Bovendien houd je
niet meer van je kind als het eenmaal is geboren. Ondanks dat je je door deze gevoelens bijzonder schuldig kunt voelen, zul je het kind niet willen verzorgen en vasthouden en misschien zelfs helemaal niets met het kind te maken willen hebben. Misschien wil je helemaal met rust gelaten worden. Onverklaarbare huilbuien zijn niet uitgesloten. Je kunt bovendien bijzonder prikkelbaar zijn en om het minste of geringste ruzie maken. Wanneer je niet meer aankunt wat er op je afkomt geeft de Manganum sulfuricum openheid en verfijning en geeft diepere en fijnere inzichten in het wezen van de ander. Open staan voor dat wat je anders aan de kant duwt, omdat je denkt dat je het niet aankunt. Geeft ruimte aan de gevoelens in je hart en zorgt dat je op een meer verfijnde manier naar de contacten uit je omgeving kunt kijken. Nieuwe verbindingen kunnen aangaan. Grof en agressief naar de ander zijn door het missen van de verfijning. Niet kunnen zijn, wie je hebt willen zijn, vooral wanneer je het gevoel hebt, dat je het niet aankunt. Zwaarmoedig en verdrietig en je meer richten naar binnen door het missen van de mentale sterkte, om dat wat er op je af komt ook aan te kunnen. De Manganum sulfuricum zorgt dat je beter bij jezelf blijft. Ze geeft je rust en geeft je bovendien het gevoel dat je de kracht hebt, dat je het aan kunt, waardoor je oude pijnen beter kunt loslaten. De Manganum sulfuricum geeft je de kracht om verder te kijken als de oude patronen, zet je in je mentale kracht en geeft helderheid. Maakt je minder afhankelijk van anderen.

Gezichtskenmerken: waaiervormige, bruin oker tot bruinzwarte verkleuring van de huid, vanuit de buitenste ooghoek naar de slaap.